Tack för en fin tid, Kerstin Weyler

Efter drygt 10 år som chefredaktör för tidningen Skolledaren, och 6 år av dessa i samarbete med Mediakraft, väntar snart en titel för Kerstin Weyler att ta sig an då hon nämligen går i pension i slutet av november. Vi kommer givetvis sakna Kerstin och det fina samarbete vi haft med henne. Men innan vi kan släppa Kerstin helt och hållet ville vi ställa några frågor till henne om hennes tid med Mediakraft

Kerstin, vi har haft fina och roliga år tillsammans som innehållit både en del utmaningar men framför allt en hel del framgångar. Vilket av dessa år har satt starkast avtryck hos dig och varför?
Det är svårt att hitta ett speciellt år, jag har haft roligt hela tiden. Men när Skolledaren började göra Du och din lön, där förbundets löneenkät publicerades, betydde det mycket för tidningen. Det var roligt att kunna få lyfta den fråga, lönen, som berör så många läsare. Det blev tydligt att skillnaderna i lön för skolledare är stor landet över. Du och din lön har haft ett bra genomslag genom åren. Och den har varit mycket rolig att göra.

Tillsammans med Mediakraft utvecklade ni Skolledarens nyhetsbrev för några år sedan samt lade till annonsytor som tagits emot mycket väl av annonsörerna. Berätta lite om den här processen.
Det var tack vare Mediakraft som vi kom igång med vårt nyhetsbrev, Skolledare. FREDAG, som vi pratat om länge att göra. Det publiceras varje fredag kl 12 i terminstid. Då tror vi att skolledare har lite tid över för att läsa brevet. Vi har förutom förbundets medlemmar också många externa läsare/prenumeranter, framför allt politiker både nationellt och lokalt. Tanken är att brevet ska ge en bra sammanfattning av de viktigaste skol- och utbildningspolitiska nyheterna under den gångna veckan. Det lyckas vi bra med, vi har en bra öppningsfrekvens. Och det är också en bra affär för oss, att kunna erbjuda annonsering i både Skolledaren och i nyhetsbrevet.

Vad kommer du sakna mest med din roll som chefredaktör för Skolledaren?
Jag har fantastiska kolleger här och en mycket bra chef, förbundsdirektör Maria Andrén Bergström. Dem kommer jag sakna, liksom alla kontakter med skolledare ute i landet. Jag är full av beundran för det jobb de gör. Samtidigt är det oftast mycket glada och hängivna människor som är skolledare och som man har kontakt med. De gillar sitt jobb. Det blir man glad att upptäcka!

Innan ni inledde samarbetet med Mediakraft hade ni en intern annonssäljare för Skolledaren. Nu med facit i hand, vilka positiva förändringar har detta inneburit för er? Kan ni rekommendera andra organisationer och förbund i samma sits som den ni befann i er då att göra samma sak?
Mediakraft kom in precis när vår tidigare annonssäljare gick in pension så övergången blev mycket bra. Det är verkligen en egen profession att vara säljare. Det är nödvändigt i dagens ganska kärva annonsklimat att arbeta med duktiga säljare, en förmån jag har haft de senaste åren, liksom även tidigare. Det gäller att skapa ett bra team tillsammans, chefredaktör och säljare. Det har jag Andrea Åhslund och jag lyckats med. Vi har haft ett bra samarbete och framför allt kul tillsammans.

Mediakraft vill tacka dig, Kerstin Weyler, för ett fint och givande samarbete under dessa år. Du är en inspirerande, hängiven och engagerad person och chefredaktör. Vi önskar dig all lycka och gratulerar till pensionen. Du kommer vara saknad.


Dialäsens Chefsdagar 2024

Biblioteksdagarna 2024

Arbetsterapiforum 2025

Swedental

Stockholm Hundmässa

MäklarVärlden

Insikt

Advokaten

GLAS

Ljuskultur

Gjuteriet

Situation STHLM

Skolledaren

Biblioteksbladet

Caravan

Friluftsliv

Fysioterapi

Arbetsterapeuten

Tandläkartidningen

Dialäsen

Reflex

Status

Reumatikervärlden

Hemma i HSB Göteborg

Vårt Malmö

Allt om Arbetsmiljö

Dialäsen.com

Mäklarvärlden.se

Advokaten.se

Arbetsterapeuterna.se

Fysioterapi.se

Skolledaren.se

Caravan.se

Biblioteksbladet.se

Friluftsframjandet.se

Gjuteriet.se

Tandläkartidningen.se

Alltomarbetsmijo.se

Dialäsens Chefsdagar 2024

Biblioteksdagarna 2024

Arbetsterapiforum 2025

Swedental

Stockholm Hundmässa

MäklarVärlden

Insikt

Advokaten

GLAS

Ljuskultur

Gjuteriet

Situation STHLM

Skolledaren

Biblioteksbladet

Caravan

Friluftsliv

Fysioterapi

Arbetsterapeuten

Tandläkartidningen

Dialäsen

Reflex

Status

Reumatikervärlden

Hemma i HSB Göteborg

Vårt Malmö

Allt om Arbetsmiljö