Mediakraft 15 år!

Tiden går fort när man har kul

För 15 år sedan, den 1 april 2006 signerade min dåvarande kompanjon Robert Wallner och jag vårt första försäljningsuppdrag. Avtalet skrevs med en av Sveriges absolut största tidningar Vår Bostad med 1,3 miljoner i upplaga. Det blev startskottet för Mediakraft. Efter det har förfrågningarna duggat tätt.

Mediakraft de första åren
Redan den 1 januari 2007 flyttade vi in nya större lokaler på Torsgatan. Det dröjde dock inte länge innan vi behövde ge plats för ännu fler mediakraftare. 2009 var det därför dags för flytt igen. Den gången gick lasset vidare mot Kungsgatan. Vid det laget hade portföljen vuxit till ett femtontal tidningar med tillhörande webbar och nyhetsbrev. Vi testade på att även sälja reklam på allt från handbollsplaner och speedwaybanor till travkuskar och ljustavlor med blandad framgång. Vi insåg snart att vi gjorde bäst i att fokusera på det vi var riktigt bra på, nämligen redaktionella produkter.

Mediakraft växer på bredden
Sedan 2016 håller vi till på Österlånggatan i Gamla Stan. Uppdragen räknas nu till dryga 40-talet. Här har vi även ökat och breddat verksamheten med Jobsoft, vår digitala plattform för platsannonsering samt utgivning av redaktionella tryckta och digitala medier. Bland dem finns Dialäsen, den ledande medicinska tidskriften, med webb, nyhetsbrev och event för läkare, sjuksköterskor och annan personal inom njursjukvård. Samtidigt har vi optimerat och outsourcat det mesta av våra ekonomiska och administrativa uppgifter till förmån för produktion och försäljning. Det har gjort vårt erbjudande ännu effektivare, säkrare och lönsammare både för våra kunder och för oss.

Personalen med känsla för feeling
Vår största tillgång och framgångsfaktor har utan tvekan varit vår kompetenta och engagerade personal. Anders (han på bilden) var vår första anställde har varit med oss nästan från start och Andrea är sist in men har ändå hunnit med hela 5 år på företaget. Däremellan har vi resten av vårt fantastiska team. De är levande bevis på att Mediakraft är ett företag man trivs på. Hos oss ges medarbetarna möjlighet att växa, både som individer och i sin profession. Vi är ett tävlingsinriktat gäng. Därför har vi firat våra framgångar så ofta vi kunnat. Visste du till exempel att Mediakraft är ett av de lag med flest vinster i det årliga loppet Medieruset?

Framtidens Mediakraft
Vår företagskultur, gedigna kompetens och försäljningsmetodik har tagit Mediakraft till att idag vara ett av de ledande säljbolagen av annonser och marknadsföring i redaktionella medier och på event. Var Mediakraft kommer vara om 15 år är förstås svårt att med säkerhet veta. Det vi däremot med säkerhet vet är att vi fortsatt kommer att arbeta för att göra våra kunder både nöjdare och lönsammare och att vi fortsatt bara kommer göra det vi är riktigt bra på. Det tror vi kommer att räcka långt.

Tyvärr kan vi inte fira vår födelsedag som vi är vana vid när vi gjort något extra bra men jag hoppas på att vi kan göra det snart. Jag vill med detta ge ett ödmjukt stort tack till alla, personal, kunder, leverantörer och alla andra inblandade som tillsammans tagit Mediakraft till där vi är idag.

Pierre Hultman
Grundare och VD


Dialäsens Chefsdagar 2024

Biblioteksdagarna 2024

Arbetsterapiforum 2025

Swedental

Stockholm Hundmässa

MäklarVärlden

Insikt

Advokaten

GLAS

Ljuskultur

Gjuteriet

Situation STHLM

Skolledaren

Biblioteksbladet

Caravan

Friluftsliv

Fysioterapi

Arbetsterapeuten

Tandläkartidningen

Dialäsen

Reflex

Status

Reumatikervärlden

Hemma i HSB Göteborg

Vårt Malmö

Allt om Arbetsmiljö

Dialäsen.com

Mäklarvärlden.se

Advokaten.se

Arbetsterapeuterna.se

Fysioterapi.se

Skolledaren.se

Caravan.se

Biblioteksbladet.se

Friluftsframjandet.se

Gjuteriet.se

Tandläkartidningen.se

Alltomarbetsmijo.se

Dialäsens Chefsdagar 2024

Biblioteksdagarna 2024

Arbetsterapiforum 2025

Swedental

Stockholm Hundmässa

MäklarVärlden

Insikt

Advokaten

GLAS

Ljuskultur

Gjuteriet

Situation STHLM

Skolledaren

Biblioteksbladet

Caravan

Friluftsliv

Fysioterapi

Arbetsterapeuten

Tandläkartidningen

Dialäsen

Reflex

Status

Reumatikervärlden

Hemma i HSB Göteborg

Vårt Malmö

Allt om Arbetsmiljö